15 oktober 2010

Förköpt mig?

Tågresa. Babyrosa sjal klar. Hoppas bara att det är rätt färg, den skulle visst matcha ett par stövlar.
Sen fick jag fullständigt underbart hjärnsläpp och köpte inte bara detta garn utan också en uppsättning lyxstickor, ni vet Knit pro som så många pratar och skriver om. Inte förrän jag stod där i butiken och faktiskt kände på dem förstod jag vad alla pratar om. Tyngden i handen... ljudet... färgerna och de små lätt löpande gängorna... Jag köpte ett paket med 4or 5or och 6or samt kablar i tre olika längder, kändes mer prisvärt att göra så än att fega och köpa bara ett par.
Genast ville jag ju prova. Linan är lite bångstyrig men det är väl inte så konstigt efter att ha legat ihoprullad i sin förpackning en lång tid.

Att garnet inte löper så himla lätt ur nystanet gör väl också sitt till för att inte känslan är optimal. Det är ett ganska strävt garn, Kauni, som har en underbar lite ruffig struktur. Jag föll för färgen.
Nu får jag utlysa köpstopp ett tag framöver.
Dessutom ska jag ägna mig åt virkning ett tag så stickandet får betraktas som pauslyxaktivitet. :-)

4 kommentarer:

 1. Sedan jag började med KnitPro har jag inte längre problem med ont i axlarna eller armbågarna när jag stickar. Använder numera långa stickaor enbart vid uppläggning, annars är det rundstickor som gäller. Bra köp, säger jag därför! Kauni hör till det som jag har kvar att prova, vacker färgställning, den du har där!

  SvaraRadera
 2. Va skönt att höra. Då är jag ännu mera övertygad om att det var en bra investiering.
  Kauni är fint men det löper inte lätt ur nystanet. kanske blir det lättare efter ett tag.

  SvaraRadera
 3. Grattis till dina KnitPro! Jag har förstått att det är något alldeles speciellt att sticka med dem. Och så är det ju smart att kunna byta ut spetsarna. Dina nya garn ser härliga ut - Zauberball är roligt och en jätteskön kvalitet.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hört att de stickorna skall vara väldigt bra ... åtminstone de tunnaste!
  :)

  SvaraRadera