30 oktober 2010

Besvärliga stickningar.

Det finns olika typer av besvärliga stickningar tycker jag. Det finns de där som är jobbiga för att garnet är lite strävt, eller för att man måste tänka lite mer än man egentligen vill och orkar. Det är en behaglig typ av besvär. Man vinner när man tämjer garnet och fokuserar tankarna.
Sen finns det den sortens besvärliga stickningar som bara gör ont i händerna. Man kan komma på sig själv efter ett tag med att det är krångligt i fingrarna, maskorna gör motstånd varje gång man byter sticka och man drar sig nästan för att sticka alls. Om det är så ska man ju bara lägga ner direkt, repa upp och börja om... men det gör man inte alltid... man är så inställd på att göra klart så man inte fattar att det finns alternativ.
Sockorna i förra inlägget var såna. Jag fattar inte hur jag tänkte. Nu har jag bytt till större stickor och räknat om lite. Maskorna löper som rinnande vatten över stickorna och garnet fogar sig snällt i mina händer :-)
Jag har fått storleksönskemål i centimeter. Intressant för mig som inte äger varken måttband eller tumstock. Men om inte minnet sviker mig så är långsidan på ett A4 ark 29.5... lite ögonmått har jag ju så att jag kan dra ifrån vad som behövs...
Socka nr ett snart klar, bild kommer..

2 kommentarer:

  1. JA vissa stickningar är besvärliga! Men din limegröna sjal här nere är en sån som bara flyter eller? Ser jättehärlig ut!

    SvaraRadera
  2. Tack. Ja,den bara flyter :-)

    SvaraRadera