05 november 2010

Som att läsa Tove Jansson, eller Slas..

Kan man jämföra så? En stickning som tvingar till eftertanke och lugn. En av de saker som jag uppskattar med i rubriken nämnda författare (det finns några till men de är inte många) är att de liksom tvingar mig att läsa sakta. Jag kan inte, som jag annars brukar, jaga och hetsa över sidorna bara för att bli klar. Det skulle resultera i att meningen gick mig förbi och jag måste läsa om igen.
Detta garn älskar jag för samma egenskaper. Nu har jag hetsstickat och slarvstickat i flera dagar. Det är i och för sig roligt och produktivt. Ibland behöver man dock landa och varva ner och det görs enklast med ett lite motsträvigt garn. Inget avancerat mönster (inga krångliga intriger i böckerna heller) utan bara nödvändigheten i att ägna lite extra uppmärksamhet åt varje maska/ord för att inte tappa fokus..
Detta sticket får följa med i väskan idag.

2 kommentarer:

  1. Det ser härligt ut! Och det är också härligt att få sjunka in i en god bok, det håller jag med dig om.
    Ha en skön helg!
    Maria

    SvaraRadera
  2. vilka underbara färger på ditt Kauni...visst är det konstigt att man alltid måste packa ned å mycke? :)

    SvaraRadera