18 november 2010

Måste sluta hetsa...

Det blir ju inget bra när jag köper två nystan som jag måste knäcka i samma stund jag köpt dem och så ska jag hest vara färdig med, i det här fallet, två hela vantar innan kvällen är slut. Jag ignorerar fullständigt den lilla inre rösten som nånstans ropar "Det blir för stort, börja om, tänk efter, repa upp"...
Nåväl...jag kan ju själv se att det inte blev bra. Resåren är för vid, vanten är för kort i förhållande till längden... dessutom har jag slarvat så att den ena är två varv längre än den andra.
Jag förstår att det finns ett uppdämt behov av att hetssticka. Jag är ingen hetsig person och nån stans måste man ju få utlopp :-)
När jag framåt sena kvällen insåg att det är nog repa upp de ljusa vantarna som gäller så började jag med det mörka garnet. Lite mer eftertanke i upplägget, lite lugnare tempo och jag tror att de blir bra. Jag ska inte ha dem själv utan de ska vara lite större... då är det alltid lite knepigt att veta proportionerna. Jag tror att jag tänkt rätt...
Jag tycker om garnet. Det är Marks &Kattens Superwash Safir.
Blir nog några till såna nystan inför helgen, som innebär tåg och busstid för mig. Lite typiskt att jag ska besöka huvudstaden under tider då jag gissar att alla garnaffärer har stängt. Fast det kanske är lika bra det..ler..

6 kommentarer:

 1. Du "kör" ju mönsterlöst, då kanske det måste få bli så ibland, att man måste göra om något. Men du fixar ju det lätt som en plätt!

  SvaraRadera
 2. Jo, jag veet...ler... Men jag borde bli bättre på att se i tid när det inte blir som det ska...

  SvaraRadera
 3. Ha ha, känner igen det där! Den där lilla rösten långt bak i huvudet som man ignorerar...

  Men jag tror att det blir himla bra när det blir klart i alla fall! :)

  SvaraRadera
 4. Hej
  Tack för svaret förrut om vilket det randiga garnet var!
  Nu har jag ytterligare en liten fråga, hoppas det är okay?
  Jag har precis stickat mina första vantar och efter mönster. Mina får då en kil upp till tummen men jag ser att du "lämnar" 6 maskor där tummen ska börja. Hur många plockar du sen upp runt om för att det ska bli en bra storlek på tummen?
  Skulle vara kul att testa sticka "din" variant :)
  //eva

  SvaraRadera
 5. Hej.
  Jag brukar plocka upp hälften av vad jag har på stickan till tummen..
  sex stycken i fallet på bilden. Sen fixade jag till så att jag hade 4 på varje sticka, dvs 16 maskor allt som allt. Prova dig fram!
  Kul att kunna inspirera!

  SvaraRadera
 6. Jag menar inte plocka upp, jag menar spara... sen plockar jag upp i det här fallet tio och fördelar dem jämnt över fyra stickor... såklart...men det förstod du säkert :-)

  SvaraRadera