13 januari 2012

Bilder och hittad virkinspiration

Jag anade att inspirationen fanns därute nånstans, hos er andra bloggare. Den här gången var det hos Virkpia den fanns. Jag tittade efter ett mönster som var lätt att snappa upp utan att behöva följa under hela processen. Det här blir en härlig sjal i ett garn som heter Frost. De varierande färgerna gör att det inte blir tråkigt, jag virkade upp det första nystanet under kvällen igår och är inne på nystan nummer två. Jag har inte fler så det blir ingen jättesjal men lite mysig blir den säkert ändå. Kommer säkert att använda detta mönstret fler gånger. Kanske då välja ett garn som inte trasslar sig så vansinigt när man vill dra garnet inifrån. Detta gör ju att en virkning som annars vore väldigt praktisk att ta med sig i väskan måste virkas hemma i soffa för att inte fullständigt trassla till det.
Så här ser Det gröna åbäket ut i färdigt skick! Det är ett rakt fyrkantigt stycke som jag bara virkat ihop. Ränderna på längden förstärker kroppens form på ett smickrande sätt :-) Jag funderade först på att sätta en resår upptill eller kanske vika ner och sy en linning men jag tror att jag hoppar det. Har som sagt använt den en hel dag och den sitter bra som den är med bara ett skärp och nedvik. Då kan jag dessutom justera längden nån centimeter hit eller dit om jag finner det nödvändigt.

1 kommentar: