05 augusti 2011

Små pauser.

Jag tillhör dem som starkt känner att man ska använda det offentliga rummet, att det är till för oss alla, att nyttja fritt. Jag vet att vi är många som gör det men ändå så är det allid de som tycker att det är himla märkligt att det sitter en tant och stickar lite här och var. Idag hittade jag en gräsplätt utanför ett litet förortscentrum, lagom sol och lagom skugga och jag hade en halvtimma att slå ihjäl... "Mamma, varför sitter hon där på marken?"... "Vad gör hon förnåt?"... "Får man sitta där?"... Härligt med ungar som ännu inte är fråntagna förmågan att ställa frågor. Tristare då med föräldrar som svarar "Tyst!" eller helt ignorerar barnets undran. Istället för att bara svara "ja, man får sitta på gräset" eller "de ser ut som om hon stickar"...
Skönt va det i alla fall, där i halvskuggan och nu är sockorna alldeles klara och jag sneglar redan på nästa nystan :-)

5 kommentarer:

 1. Tror du bidrar till ökat lugn i samhället, ett praktiskt exempel på att man KAN slå sig ned och göra något spännande stillsamt!

  SvaraRadera
 2. Jag är samma Cecilia som den ovanför! :-D

  SvaraRadera
 3. många förbigående brukar av min erfarenhet skina upp och sända ett leende som jag tror betyder acceptans och gillandet av utnyttjandet av fina platser

  SvaraRadera
 4. Sitter mycke ute och stickar dock på vår egen gård, annars blir det mest på buss, tåg och i väntrum! Nu har jag sällan tid när jag är någon annastans för då har jag ärenden att uträtta men skulle nog vara lite för feg..... Heja som vågar!
  Miastickar

  SvaraRadera
 5. Det var väl trevliga små frågor av barnen. Du får svara själv om föräldrarna håller tyst. :)

  SvaraRadera