22 februari 2011

Större mössa...

Problemet med den lilla improviserade mössan i förra inlägget var att det var en himla praktisk modell och jag visste inte om jag skulle kunna återskapa nåt liknande. Jag har nu återskapat nåt liknand, i min egen storlek :-)
Mellanraggi, två stickor nr 4, 92 maskor,ca 15cm resår, slätsticknng med oregelbundet ihoptagande tills maskorna bara är fyra till antalet, virka ihop. Då upptäcker man kanske att den är lite tunn och möjligen något för kort så man virkar på en svart kant att vika upp nertill...
Konststycket kommer nu när jag ska försöka göra en till...ler...
Det snöar och vintern verkar hålla i sig men nu har jag en mössa som jag faktiskt accepterar att ha på mig. Den ser lite rolig ut tycker jag. :-D

2 kommentarer:

  1. en mössa man blir glad av :))

    SvaraRadera
  2. Härlig mössa! Ja, sådana behövs verkligen nu när vintern verkar vilja komma tillbaka.

    SvaraRadera