18 februari 2011

Föreläsningssockar och bokfynd.

Nej... det är inte sockar att ha på sig på föreläsning, det är sockar gjorda under föreläsning... de hann precis bli klara. Jag tycker att det är så skönt när man ser hur föreläsaren ser att man plockar upp sin stickning och så nickar han/hon gillande. Då vet jag att detta är en människa som kommer att säga saker i min smak. Någon som förstår en inlärningsprocess, förstår hur koncentration fungerar. Han/hon vet att jag inte kommer att skruva på mig i stolen eller ens gäspa :-) Ja, det var en mycket inspirerande eftermiddag.
Idag passerade jag en bokaffär som ska upphöra, alla titlar 25:- Det blev en bok om att dikta spets. Knyppla. Jag är så imponerad av hur folk kan göra med lite träspolar, en dyna och en massa tråd... Att läsa om dess traditioner ska bli kul men jag vet inte om det för mig närmare att själv lära mig... Kanske...nån gång...

2 kommentarer:

  1. Härligt med en föreläsare som förstår sig på stickningens betyelse! Du kanske börjar förstå dig på knyppling också? Det verkar knepigt och svårt, tycker jag. Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Även minnet tror jag fungerar bättre med något för händerna. Man (i alla fall jag) minns ju det som hände runt en när man stickade ett plagg. Jag behöver bara ta i dom för att minnas vad jag såg på tv, vart jag var, vilka som var där.....o.s.v.

    SvaraRadera