12 februari 2011

Garntabbe!

För ett par inlägg sedan visade jag ju några nystan jag fyndat. Har varit sugen på att sticka sockar i detta Sandnes Palett som jag köpte två nystan av. Det är lite grovt i strukturen, lite ruffigt strävt och i härliga färger. Jag började på ett par i morse... härliga färger... När socka nr ett var klar tog jag glad i hågen fram nystan nr två bara för att konstatera att det inte alls var samma färg! Jag kan inte skylla på att det kanske var lite dåligt ljus i butiken eller att nystanen låg huller om buller i en korg på disken... jag skulle såklart ha tittat noggrannare eller till och med läst på etiketten..
Jag stickade klart en socka av det andra nystanet också, storlek och kvalitet är ju detsamma... Hur viktigt kan det vara att ha strumpor av samma färg? :-)
Fast jag ska medge att nästa gång jag kommer till garnaffären här hemma ska jag kolla om det finns motsvarande nystan där... Fast då blir det ju inte de superbilliga hastsockorna jag tänkt mig förstås...
Konstigt att det inte hänt mig tidigare, nystförväxling...ler...

3 kommentarer:

  1. Nä, samma färg(nyans) är överskattat! Lite sämre när det gäller sammanhängande saker men jag har en sjal med en för mig tydlig skillnad mellan övre och undre del. Jag har tillochmed, dum som jag är, PÅPEKAT det för folk som vägrar se...blindstyren! :-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det är ok att jag kikar in hos dig.
    Tyckte det var en riktigt mysig blogg .
    Ha en fin kväll.

    SvaraRadera