19 augusti 2010

Hemresa och fler sockor...

Idag har jag några timmar i bil framför mig samt en tågresa på fyra timmar. Åtminstone tågresan räknar jag med ger stickmöjligheter. Min Regnbåge börjar bli lång... gissar att den är typ 120 nu och bedömer att det kanske blir 30 cm till innan garnet är slut. Kom på att om det blir trångt på tåget så kan jag inte sitta med den. Man kan liksom vara säker på att är det nån gång man tappar en maska så är det precis när nån parant dam eller en bastant vimsig farbror försynt påpekar att platsen bredvid min är deras och nu vill de att jag hjälper dem upp med väskan på bagagehyllan... eller så är det precis när en unge eller två kommer hoppande med ballerinakladdiga små händer och ska leka tittut med nån främling i sätet bakom mig. Jag har inget emot varken tanter, farbröder eller ungar men mitt i masktapp är de inget vidare sällskap. Med dessa bilder för min inre syn så påbörjade jag en behändig liten sockstickning igår, har kommit halvvägs på socka ett och om inte mina medresenärer visar sig alltför sällskapliga så kan de kanske bli klara innan hemkomst. :-)

Brösten är nedtryckta i resväskan, skrymmande men lätta att pressa ihop... jag ska leverera dem till beställaren så fort jag kommer inrikes igen.

Två par sockor är numera bortpresentade. Alltid lika kul att se dem på de fötter de är tänkta för :-)

Bilder kommer...

1 kommentar:

  1. Ja, det kan ha sina sidor att handarbeta på tåg. Smart av dig at välja en liten stickning. Hoppas att resan har gått bra.
    maria

    SvaraRadera