17 juni 2011

"Livets aviga & räta"

Det är namnet på en utställning i Nattmuseet, Rotundan, Ravelinsgatan i Kalmar. Vernissage 29e juni 14:00
Det handlar om kvinnors relation till sitt eget stickande. Kvinnor som berättar om typ hur och när och varför :-) Jag fick frågan om jag ville vara med på ett hörn så jag är en av dem som berättar. Att prata var inte särskilt svårt... så här i efterhand kan jag ju fundera lite på vad jag egentligen sa men jag gissar att det som vanligt var en balanserad mix av galet och klokt som slapp ur mig. Jag fick klart för mig att det inspelade inte skulle komma att redigeras så det är väl bara att gilla läget antar jag. Jag får nog höra tids nog vad jag egentligen sa... samtidigt som typ alla andra också får höra det. :-)
Lovade också att sticka lite att smycka området med och fick ett par nystan garn med mig för ändamålet. Det ska bli roligt. Kul att vara delaktig i att uppmärksamma detta galna gamla nödvändiga hantverk som betyder så lika och så olika för oss allihop.
Jag skriver mer när jag vet mer,och visar bilder när det finns bilder att visa :-)

3 kommentarer:

  1. oj vad kul det ska bli att se och höra det.

    SvaraRadera
  2. Spännande! Som vanlig har jag problem med inloggningen./ ÄlgEva

    SvaraRadera
  3. Men attans! Jag som precis var i Kalmar...

    SvaraRadera