27 juli 2010

Beställda sockor..

..eller nja, beställda och beställda... Inspirerade en tjej jag känner till att vilja lära sig att sticka sockor. Hon beställde ivrigt hem garn och stickor och skred till nåt slags verk men garnet och hon kom inte överrens alls som hon tänkt sig... Jag kände mig lite skyldig...och inte hade vi tid att sätta oss ner heller och testa mina pedagogiska färdigheter så jag lovade helt sonika att jag skulle sticka henne ett par sockor av garnet hon köpt. En styck är klar och den andra kommer att bli det men nu känner jag mig plötsligt mätt på sockor. Ganska skönt faktiskt att känna att jag kan lämna sockeran bakom mig snart... eller ja, åtminstone känns det så nu :-)
Jag har en del att fästa förstås. Får se om mina alster kommer att prackas på folk i form av julklappar eller om det blir nån lokal liten julmarknad som får min uppmärksamhet i år igen. Kanske krävs det en sväng till vantträsket först då, där har jag inte varit på ett par år nu :-)
Hur eller hur så jag jag en massa småsnuttar av garn nu, kanske blir det till att ta fram virknålen ett tag och göra små prylgömmor?

2 kommentarer:

 1. Fint av dig att sticka strumporna!Det är inte alltid lätt att lära ut färdigheterna - man har det ju i händerna, men att föra över det till en annans händer kan vara lite knepigt.
  Att växla om med virkning är aldrig fel.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Det är roligt med bloggvänner som man kan träffa "på riktigt" också! Du är så välkommen in endera dagen. Hoppas att du har haft en skön semester!Och vem har inte garnstumpar....
  Maria

  SvaraRadera