23 december 2012

Inte mycket jul.

Näe, bristen på blogginlägg beror då rakt inte på att det förbereds för julfirande. Det är snarare så att vintermörker och alldeles för långa arbetspass liksom jagat undan orken för allt annat än det nödvändigaste. Så är det ju ibland.
Jag stickar en del. Mest sockor. Fast nu börjar jag komma till den punkten då jag verkligen måste lära mig nåt annat lika bra, lättstickat och användbart som sockor då jag har på tok för många. Fötter har jag ju bara två liksom.
Har sett lite efter koftor, mest för att jag behöver en kofta. Verkar inte så himla svårt. Mitt problem är att jag vill sticka i ull men jag känner behov av att kunna tvätta en kofta i maskin utan att behöva tänka på specialmedel eller specialprogram, annars vet jag att den kommer att bli liggande oanvnänd längst ner i tvättkorgen och det är ju dumt. Får fundera vidare alltså... hitta nåt garn med ganska mycket ull i, hyfsat pris och tvättbart i maskin.
Tills dess så pillar jag med restnystanen som ni ser i skålen på bilden... virkar varv efter varv på filten som inte har någon deadline :-)
God helg önskar jag både er som firar och ni som hoppar över!

4 kommentarer:

 1. Jag stickar sockor på tvären och längde och om man lägger ihop allihop har jag nog gjort typ 10 koftor... men det är liksom för få start och slut på koftstickning för att tillfredsställa mig tror jag... Men jag stickar mycket till dottern och hon kör obarmhärtigt ullsockorna i 60 grader i tvättmaskinen. Fabelsockorna och Hot Socks-sockorna klarar det perfekt! Så det borde vara bra koftgarn också!
  Här är inte mycket pyntat, jag ids liksom inte riktigt men det blir nog jul ändå!
  God helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. jag har också två fötter, jag älskar dina sockar. ninni

  SvaraRadera
 3. Superwash-garn tål maskintvätt, men finns nog mest i ganska tunna kvalitéer, så det beror ju på vad för typ av kofta du vill ha.

  Annars är det faktiskt inte så svårt att sköta ull. Säger jag, som definitivt inte ser handtvätt som ett av livets stora nöjen. ;-)

  Ull som inte "förstörts" med superwash-behandling är självrenande. Så särskilt för plagg som man inte har närmast kroppen räcker det långt med att vädra, särskilt om man passar på när det är lite fuktigt i luften.

  Och när man ändå behöver tvätta, finns det ett alldeles underbart tvättmedel som heter Soak. Det är bara att låta plagget ligga i tvättvattnet en stund, ta upp, krama ur och låta torka. Ingen sköljning behövs. Funkar jättebra! Jag har skickat efter från Garnkorgen, men det finns säker att köpa på andra ställen också.

  Lycka till med koftstickningen!

  SvaraRadera
 4. Även om det kanske inte blev mycket till jul så önskar jag dig i alla fall ett riktigt gott nytt 2013!! :)

  SvaraRadera