08 april 2012

Slentrianstickningar..

Det blev en tur till garnaffären i början på veckan. Det kom en förfrågan (önskan) om nya sockor, i det orange-röd-rosa fabelgarnet... apropå att morsdag är i antågande... Det är en ljuvlig färg... Kunde inte motstå några nystan svart och turkost heller...
Jag gillar ränder mycket för att man slipper räkna så mycket då. Jag vill ha samma antal varv i sockskaften, kan inte bara mäta som jag vet att en del gör. Detta resulterar i att jag oftast räknar och räknar om och räknar om igen... om jag kör fyra varv i varje färg så räcker det att räkna ränder... här blir det lite längre skaft, 80 varv...

3 kommentarer:

  1. Det där rosa fabelgarnet är som en karamell!
    Ja, randigt är praktiskt på det sättet! :-)
    (Jag var inte heller nöjd med mätta skaft men nu när jag stickar båda på en gång löser ju sådant sig av sig själv!)

    SvaraRadera
  2. Så gör jag oxå.....räknar varv i stället för att mäta!

    SvaraRadera