18 december 2011

Katt som gått i spinn...

Eftersom jag inte riktigt hittar stickinspiration så startade jag en njutningsstickning igår. Ni känner säkert igen det, man rotar fram några nystan på botten av sitt garnlager och så börjar man på nåt som man inte riktigt vet hur det ska sluta. Detta har potential att bli en fin men väldigt sträv halsduk. Eller en liten väska kanske (förutsatt att det får några omgångar i en tvättmaskin). Jag tror på det förstnämnda av två skäl. Jag tycker om sträv och lite kliig ull mot huden samt har ingen tvättmaskin att tova i.
Nåväl, för att knyta texten till rubriken så måste jag beskriva garnet. Obehandlad ull av lite okänt ursprung. Hittade tre klotrunda nystan, utan etikett, i en reakorg i min favoritgarnbutik. Kunde inte motstå eftersom de va just så ulliga att händerna om inte glänser så i alla fall är mjuka och smidiga efter några varvs stickning. Satt och njöt av det igår. Att inte behöva leta runt efter den lilla (dyra) tuben ullfett som inköpts från apotek för att få smidiga händer :-)
Lukten av ull väckte rovdjuret i mina annars hyfsat tama kattkräk. När jag kom upp i morse så kunde jag följa det runda nystanets väg över parketten för att slutligen hitta det rejält bearbetat i ett hörn av rummet. Så dumt av mig att lämna det framme, jag vet ju hur oemotståndligt det är. Nåväl, det såg värre ut än det visade sig vara och själva stickningen var orörd. Jag fortsätter i sakta mak min stickning som jag just idag nog tror blir en sträv stickig och i regn surt ull-luktande halsduk. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar