08 november 2011

Det kom ett paket.

Det kom ett såntdär jättefint paket på posten igår men i min iver att öppna så glömde jag att fota det. Brunt paketpapper med en massa frimärken på och ihoptejpat med pakettejp. Det var tre härliga nystan Järboraggi i lila, svarta och gråa nyanser. Jag kunde inte låta bli att sätta stickorna i det direkt och det blir härliga ränder och inte bara spräckligt eller plottrigt mönster. Jag ska se om det är ljust tillräckligt länge i morgon för att jag ska kunna fota det. När jag skriver så kan man får intrycket av att jag bor långt norrut, så är inte alls fallet. Jag bara tycker att dygnet har alldeles för få ljusa timmar ändå. Jag vet att det blir värre men jag vet också att det vänder. Redan vid jul. Gott.
Fick ju en fråga om mönster på ponchon i förra inlägget. Är ju inte nån hejare på mönster men jag kan försöka förklara hur jag gjorde den. Jag la upp tre maskor på stickor typ sju. Så ökar jag en maska i början på varje varv tills jag har 110 maskor, då ökar jag i både början och slutet tills jag har 140 maskor på stickorna. Då maskar jag av. Sen gör jag om hela processen. Nu har jag två stycken trekantssjalar som jag virkar ihop upptill men lämnar en öppning att trä huvudet igenom. Inte svårt alls :-) Bara rätstickning hela vägen och inte mycket räknande heller. Det enda skälet att räkna alls är ju att de båda sjalarna bör vara någorlunda lika stora.

1 kommentar: