21 oktober 2011

Var är ljuset?

Har du slutat sticka? Jag har inte sett dig sticka på länge? Detta är frågor jag fått i veckan. Svaret är att nej, jag har inte slutat sticka men det är ju mörkt större delen av kvällen, och det är liksom bara början. Det kommer att bli mörkare i ett par månader till... Hemma har jag bra belysning precis vid soffan men borta har man ju inte alltid det... Kanske är en pannlampa lösningen :-)
Jag har ju försatt mig själv i köpstopp. En sån där lösning som jag förstått att fler än jag tar till med ojämna mellanrum för att inte lådorna hemma ska svämma över med garn och för att inte plånboken ska gråta... Jag trodde att det var kört i onsdags. Jag befann mig i en för mig helt ny stad och min vana trogen så nosade jag upp garnaffären på orten. När jag såg de stora skyltfönstrena så var jag verkligen beredd att sätta mitt stopp inom parentes. Fast i samma stund jag kom in i butiken så kände jag att det inte alls var nödvändigt. Trist, fast lite bra ju. Det var rörigt och skitigt i butiken. Plastsäckar med garn på golvet. Dammigt. Syntetgarner. priserna lockade inte heller. Vilken tur att de garnaffärerna jag har på hemmaplan är så fantastiskt härliga att handla i, jag förstår nu att det inte är alla förunnat :-)
Jag är klar med den gråsvarta halsduken. Tror att det är dags att sätta stickorna i lite rosa alpacka bouclé... men bilder har jag inga, inte än i alla fall. Det kommer.

1 kommentar:

  1. Märkligt med en garnaffär som inte förstår vanligt hyfs!
    Jag har egentligen också köpstopp men dessutom har jag packat ned mina lager inför flytten så jag hamnar i "parentes"-ögonblick...
    Men packa ned är inte dumt, insåg när jag läste ditt förra inlägg att jag har ett nystan härligt lin liggandes och väntar...mmmm... :-)

    SvaraRadera