13 oktober 2011

Ofrivillig hemmavistelse...

Har varit hemma ett par dagar utan att ha valt det själv. Inte mycket man kan eller orkar när man inte är på topp men jag har fått lite eftersläntare att komma en bit.
Dessa sockor som bara blev sååå trista efter ett tag. Garnet var fult i färgen och svårarbetat och trist. De har blivit liggande flera veckor och bara blängt på mig på soffbordet. Jag har saknat stickorna och funderat på mer än en gång om jag ska slita ur dem och riva upp men det har inte känts rätt. Nåväl, nu är de på gång igen. Färgen känns inte så ful i solljus och det lilla motståndet i garnet känns helt okej om jag varvar med annat mjukt jag har på andra stickor.
Som dessa härliga barnsockor i svarta fårets glada färger.
Eller som detta mjuka mjuka alpackagarnet. Jag har snart stickat upp det femte nystanet och har såleds bara ett kvar innan den är färdig.
Roligt är att flera i min närhet har velat ha "mönstret" och gör nu likadana fast i lite andra färger. Finns inget mönster. Mest bara "lägg upp 110m, sticka tio aviga och tio räta tills arbetet når önskad längd. Byt färg närhelst du vill!" Jag har Drops alpacka och stickor nr 4. :-)

4 kommentarer:

 1. Hoppas att du kryar på dig snart. Du är som vanligt flitig med stickorna. Tack för mönstertipset. Tänkte bara tala om att jag kommer att upphöra med "Cotton Light", så om du vill ha några nystan i "bröstfärg", så kan du passa på. 10 kr/nystan. (Jag lägger undan till dig, ifall...)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar färgen på garnet! Dov och murrig, det gillar jag. :)

  hedvighandarbetar (inte alls anonym, men har problem att kommentera...)

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Jag håller garnet åt dig. Har 9 nystan i den färgen. Hälsa Oslo!

  SvaraRadera
 4. Härliga sockar du har stickat. Det är gott med hemmastickade sockar. /christel

  SvaraRadera