26 september 2011

Mycket på stickorna

men inget att visa upp. Började på en till sköngröngul halsduk bara för att jag gillar färgen och garnet. Fick sen en förfrågan om en likadan fast svart och grå. För första gången fick jag då användning av de små kabellåsen. Sååå fiffigt :-)
Har börjat på den svarta men det går ju knappt att se vad man stickar, än mindre återge på bild. Det svarta garnet känns dessutom väldigt annorlunda i strukturen, hoppas att det inte märks på det färdiga resultatet. Jag vill ju att det är likt det gråa som sen ska vara andra halvan av halsduken...
Förra året vid den här tiden stickad jag en massa (typ fyra) ponchos. Inget avancerat, trekantssjalar som jag virkade ihop typ. Nu fick jag frågan om jag kunde göra en till sån. I samma ögliga alpacka bouclé. Klart jag kan svarar jag ju snabbt, för att det är så roligt att folk gillar det jag stickar. Sen slog det mig att jag inte riktigt minns hur jag gjorde. Vilka stickor och så menar jag. Tur att jag faktiskt bloggat så länge nu att jag kan gå tillbaka och titta ungefär hur jag gjort tidigare :-) Rosa garn är inhandlat för detta. Har till jul på mig så jag känner ingen tidspress.
Inte för att jag på nåt sätt inte har annat att göra men nu är jag inte sysslolös vad stickande anbelangar heller. Roligt.

1 kommentar:

  1. Alpaca Boucle hos Drops hade jag helt missat. Ponchon kommer bli riktigt mysig.

    SvaraRadera