26 december 2009

bok-projekt


Jag fick en virk/stick-bok i julklapp och även om den innehåller endel som ser lite tråkigt eller enkelt ut att göra så har den endel spännande utmaningar. Jag har bestämt mig, i ett försök att inte bara göra sånt jag redan vet hur man gör, att jag ska genomföra tre bokinspirerade projekt innan januari är slut. Jag vill inte göra saker rakt ur boken, men som inspiration är den jättebra. Nyckelringsbollarna på bilden är mitt första bokinspirerade projekt. De tog en halvtimma att göra den grova och den tunna tog en hel timma, ett lagom lunchprojekt, ingen utmaning direkt ;) I den ena ligger en härligt tung muskula, och denandra är full med restgarn.

Mitt nästa projekt ska bli ett par inneskor. Jag behöver ett par inneskor till, och då kan jag lika gärna göra dem som köpa dem. Jag ska bara hitta tillräkligt grovt garn så att man kommer upp från golvet en bit och att det inte slits så fort, skorna i boken är gjorda för små barn, som inte går så mycket, men jag tror (hoppas) man kan ändra om lite i designen och få ett par riktigt snygga, varma, inneskor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar