23 september 2014

Vinterkyla... nästan...

Det känns nu att kalla vindar drar in.
Jag vet inte hur många sjalar jag virkat i Ullcentrums entrådiga garn, vågar mig inte ens på en gissning. Mönstret jag använder hittar du här. Det är enkelt och blir vackert. Om garnet dessutom är flerfärgat så hinner det inte ens bli långtråkigt trots att sista varven är ganska långa. Jag brukar avsluta med en picotkant. När mönstret sitter i minnet är det ganska lätt att variera efter eget huvud också, men jag tycker om det precis som det är.
Köpte garn igår. Har en rödsvart och en blålila sjal som jag använder flitigt men kände starkt att jag behövde en till. Inte lätt att välja färg. Till mitt försvar kan jag säga att jag höll krampaktigt i fem härvor. Klämde, kände och luktade på dem länge. Valde bort två och kom hem med dessa tre. (valde bort låter ju löjligt, kommer att handla fler ggr... haha...)
I morgon ska jag för först gången besöka stickcafé. Intressant, lite av en social studie. Tror att de blir hur bra som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar