16 juni 2010

Ull mot balkongbetong :-)

Här är de som är helt klara. Jag gillar modellen med korta skaft, både för att det är bekvämt att ha på sig men också för att ett nystan då räcker till ett par :-) Det betyder färre små restnystan som inte går att göra så mycket med.
Jag har 12 maskor på varje sticka. 40 varv i skaftet. 16 varv bak på hälen sen minskar jag av tills 10 återstår innan jag plockar upp 7 i var sida och stickar 65 varv i foten innan jag maskar av för tån. Enkelt va?Det är storlek 37-38. Nu är det ett tag sen jag hittade nån beskrivning på häl som jag faktiskt begrep, jag hittade den här och det va så gott när jag fattade principen :-)
Jag har flera par som är nästan klara... randigt, roligt och rogivande...

2 kommentarer:

  1. Så fina sockarna blir! Det är inte dumt att få lite "glada fötter".
    Maria

    SvaraRadera
  2. Tack. Mina mår allra bäst om de får vara som den dag de föddes men klimatet tillåter ju inte alltid det :-)

    SvaraRadera