06 mars 2010

Sååå mjukt...

Jag kunde inte riktigt låta mitt bytesgarn vila... ville bara testa lite...
Det rekommenderas stickor 5 men det saknades här hemma, hittade dock ett par 5.5or som låg bra i handen.
Jag la upp 40 maskor och insåg att det kanske skulle kunna bli en liten, liten tröja... ja inte dockstorlek men kanske babystorlek... ungefär strl70. När jag stickat ett stycke rätstickning så insåg jag att mina två nystan inte skulle räcka och så tyckte jag att det såg lite för bylsigt ut. Repade upp alltihop och funderade på att göra en ännu mindre tröja och så göra den i slätstickning istället.
La upp 35 maskor och njöt sen en stund av mjukheten lättheten i garnet. Men om det nu ska bli något också förutom i skapandeprocessen så borde jag ju ha lite koll på hur stor en tröja i den där storleken egentligen är, jag menar proportioner och så.
Jag ringde en vän som snällt fick ge sig ut i förrådet och leta efter babykläder och med linjalshjälp ge mig måtten på ett ungefär. Tack!
Nu vet jag att tröjan i sin bredd på 20cm bör ha en längd på typ 27dito. En ärm till densamma är ca 15cm lång och ca 19 runtom.
Detta är ingen som helst garanti för att det blir en färdig tröja men om det blir det så blir den väldigt mjuk :-)
Nu ska jag klura på halsringningen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar