26 januari 2015

Klarlila

Sjalen är klar. Jag tycker att den är härlig. Något mörkare i färgen än vad det ser ut som på bilden men det det ju kul att det är åt det hållet för en gångs skull,  bilder såhär års tenderar att bli väldigt murriga och mörka. Det hade varit vackrare att fota den mot snöbakgrund men till min stora glädje står ingen sån att finna där jag är.
Det är Ullcentrums tvåtrådiga garn. Mycket mjukare än det entrådiga som jag egentligen föredrar.
Ni kan se hur sjalen snor sig lite i överkant. Borde kanske blocka den men min tanke är att när jag väl använt den ett tag, helst genom ett regn eller två så kommer den att vara i precis den form jag önskar. Det duggregnar typ hela tiden så det lär snart ha hänt.
Sjalen mäter ca 160 cm mellan vingspetsarna.
Nu vet jag inte vad jag ska sätta händerna i. Ett av skälen till att jag föredrar det entrådiga, det kräver lite mer av min tid. Med virknål 4.5 rasslar det till alldeles för fort... Jag är ju lite av en hetsvirkare. ..

2 kommentarer:

  1. Vad fin den blev! Har du något mönster som du följer eller virkar du på fri hand?
    Ewa

    SvaraRadera
  2. Tack. Nån gång för länge sen slängde jag ett öga på virkpias blogg och hittade hennes basmönster för virkad sjal. Kanske går det att googla på det? Numera har jag det i huvudet.

    SvaraRadera