28 januari 2014

Tvåtimmarsvantar...

När jag gjort klart min halskrage (den som inte gör sig på bild men är fin irl) så kände jag att jag ville ha och kanske framförallt behövde ett par vantar också... Började sticka men insåg att jag blev osäker på strl på stickorna. Borde vara enkelt att avgöra om de är lika men jag har svårt för det. Kanske är det knitpro's melerade färgskala som förvillar men jag behöver mitt stickmått för att avgöra halvstorlekarna. Mitt stickmått ligger hemma och där är inte jag.
Virknål hade jag med mig. Löjligt vad snabbt det går. Jag kan inte pausa emellan heller för då minns jag  inte hur jag gjorde vante nummer ett...
De sitter bra på handen nu och jag gissar att de kommer att forma sig ännu bättre när jag använt dem ett tag.
Lite tråkiga kanske men jag kan ju alltid pigga upp dem men en virkad kant i avvikande färg eller kanske brodera nåt på ryggen på dem...
Nu har jag varit en sväng och köpt garn igen... några nystan Kauni. Kanske blir det sjalar... virknålen låg så bra i handen...

2 kommentarer:

  1. Tvåtimmarsvantar för dig, tvåårsvantar för mig, hade det nog blivit. O glad för ev blivande sjal/halsduk!

    SvaraRadera
  2. Tack för din fina kommentar om mina vantar! <3 Fast dina känns på något sätt mer användbara, jag kommer ju vara livrädd att glömma en vante på bussen eller liknande så de kommer säkert ligga i en låda och aldrig se dagens ljus. :/

    SvaraRadera