07 januari 2010

Skönt och Oskönt


En del stickat har det blivit. Ett par sockar som jag trodde va stora nog åt mottagaren var alldeles för små så jag fick sticka ett nytt par. Sockstickning är kul men jag har gjort några stycken nu och känner att det får vila ett tag. Måste anteckna hur jag gjort bara så att jag inte står som ett fån när jag vill göra fler par... jobbigt att behöva räkna varv och maskor från befintliga välanvända objekt... Det där att anteckna borde jag lärt mig efter förra årets "vantperiod"... tyckte att det satt i ryggmärgen, vilket det ju gjorde då men nu har jag inte en susning... Å andra sidan har jag vantar kvar att värma många händer :-)
Så kunde jag äntligen nysta upp härvorna som legat och väntat på mig. Hoppas att bilden gör färgerna rättvisa... Måste medge dock att lika skönt och mjukt som det är att känna och se på lika knökigt och bökigt va det att sticka med, åtminstone med stickor fyra... Alla dessa små charmiga öglor som häktade tag hela tiden tog ett tag att vänja sig vid... Hoppas att det blir annorlunda med större stickor...
Vad det blev när det blev färdigt? Det ska jag fota sen... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar