08 januari 2010

Ja, vad blev det då?

Det som va så knökigt och bökigt på stickor fyra blev ett par strumpskaft som redan värmt mig i flera dagar! Jag tänkte ju att jag skulle göra foten i ett annat slitstarkare garn men kom på att de blir ju mycket användbarare helt utan fot. De är ca 25cm höga och går alltså ner en bit i kängorna och ändå upp en bit över kängskaftet.
Började sen på en halsduk. Här tog jag mina gamla blankslitna bambustickor strl sju och garnet gjorde plötsligt mycket mindre motstånd, eller hade jag kanske vant mig, jag vet inte vilket. Är inte van att ha halsduk, vet inte vad som är idealisk längd, visste inte riktigt hur mycket garnet skulle räcka till. Har ju hållt kylan stången med mina trekantssjalar senaste vintrarna, vet inte om jag kan tänka om och tänka rektangulärt men jag ska prova i alla fall...
Avslutade med att virka en uddkant, dels för att det är roligt att blanda tekniker men också för att få den lite längre. Bredden är kanske 35 cm och längden typ 120-130 (jag äger inget måttband och har ingen aning om vart tumstocken ligger) Har inte använt halsduken än och vet alltså inte om jag kommer att göra det i nån större utsträckning. Är fortfarande barnsligt förtjust i färgerna och det räcker ju lång :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar