12 augusti 2014

Tillbaka i sockstickandet.

Dessa färgglada sockorna sitter innan kvällen på de fötter de var ämnade för.
Jag har ett par dagars riktigt ledigt. Då finns tid att göra typ inget alls, vilket jag mer och mer insett är en förutsättning för att klara av den vanliga snurren som just denna hösten verkar vara ännu mer full av jobb än vanigt (klagar inte, bara konstaterar).
Att sticka, och då särskilt sockor, räknar jag till att göra inget alls. Nonsens på tv, yttervärlden i twitterflödet, och stickornas monotona rörelser i handen, det är som meditation.
Känns som att hösten gjort sin entré. Där jag är nu var det igår bara elva grader och ösregn. Känns extra ok att sitta med stickor då. Och behovet av sockor lär ju komma i år också. Jag har tillräckligt men jag kan tänka mig att jag kommer att sticka fler än jag själv behöver, som vanigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar